Saltar apartados

Departament d'Innovació i Formació Didàctica

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

17/01/2019
PEDRO MARTÍNEZ, PROFESSOR ASSOCIAT DE DIDÀCTICA DE LES MATEMÀTIQUES, PREMI EDUCA ABANCA AL MILLOR DOCENT D'ESPANYA D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA EN 2018.
Pedro Martínez Ortiz, professor de l'IES Maciá Abela de Crevillent (Alacant) i associat de l'àrea de Didàctica de les Matemàtiques, ha rebut el Premi Educa Abanca com a millor docent d'Educació Secundària. 
Més informació en: 

https://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/2019/enero19/14-20/el-doctor-en-matematicas-y-aplicaciones-cientifico-tecnicas-de-la-ua-pedro-martinez-mejor-docente-de-secundaria-en-espana-2018.html

19/11/2018
VISITA DE LA DRA. MARITA EVA FRIESEN I EL DR. SEBASTIAN KUNTZE

La Dra. Marita Eva Friesen i el Prof. Dr. Sebastian Kuntze de Pädagogische Hochschule Ludwigsburg han visitat del Departament d'Innovació i Formació els dies 15 i 16 de novembre de 2018.

21/09/2018
UNICÓMIC 2018

El Departament d'Innovació i Formació Didàctica participa en l'organització d'UNICÓMIC XX. Congrés Internacional d'Estudis Universitaris sobre el Còmic. Amb més de 100 comunicacions, tallers de recerca sobre còmic, conferències com la d'Antonio Altarriba, Premi Nacional de Còmic o Nick Sousanis, teòric nord-americà. També comptem amb la participació d'autores com a Antonia Santa Olaya, Fráncisca Cárcamo, Yeyei Gómenz i Laura Pérez Vernetti i autors com Rayco Poliment, Premi Nacional 2018 o Devid Lloyd, il·lustrador de V de Vendetta.
Tota la informació en https://web.ua.es/va/unicomic/

21/09/2018
CÒMIC XILÈ EN LA FACULTAT D'EDUCACIÓ
El professor Hugo Hinojosa Lobos de la Universitat Acadèmia d'Humanisme Cristiano de Santiago de Xile, i candidat a Doctor en Literatura, de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile, donarà una conferència en el Seminari del Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Facultat d'Educació dimecres que ve 26 de setembre de 2018 a les 19:00, com a primera activitat acadèmica del curs 2018-2019 de l'Aula de Còmic de la Universitat d'Alacant.
El títol de la conferència és: Una lectura cap al colp d'estat i la dictadura a Xile, des de la novel·la gràfica xilena contemporània.
A més ens parlarà de la creació de RING: Xarxa de recerca en Narrativa Gràfica.

 

18/07/2018
LLIURAMENT DE LA MEDALLA LUIS SANTALÓ A SALVADOR LLINARES

El Comitè Executiu del Comitè Interamericano d'Educació Matemàtica ha decidit lliurar la Medalla Luis Santaló a Salvador Llinares Ciscar.

La medalla s'atorga cada quatre anys a persones que han tingut una rellevant trajectòria intel·lectual en l'educació matemàtica internacional i que han tingut vincles especials amb les Américas.

07/06/2018
SEMCV - XIII JORNADES D'EDUCACIÓ MATEMÀTICA

 

19 i 20 d'octubre de 2018

Universitat d'Alacant. Aulari II

02/05/2018
TALLER DE PEP HERNÁNDEZ SOBRE APLICACIONS DIGITALES A L'AULA DE LLENGUA I LITERATURA
El passat 30 d'abril, va visitar el nostre departament el professor de la Universitat Internacional de la Rioja José Hernández Ortega, per a impartir el taller:
Aplicacions digitals i ús de les xarxes socials per a la innovació educativa a l'aula de llengua i literatura
Van assistir-hi professors i professores de diferents centres de la província, juntament amb alumnat de la nostra facultat de diferents especialitats. Podem trobar algunes de les impressions d'aquest taller en el següent enllaç: https://twitter.com/hashtag/invticua18?src=hash
18/01/2018
RED8. EDUCACIÓ MATEMÀTICA I FORMACIÓ DE PROFESSORS

 

La RED8-Educació Matemàtica i Formació de Professors celebra els dies 23 i 24 de gener de 2018 una Escola de Doctorat en la Universitat d'Alacant com un "Espai de comunicació des de diferents perspectives teòriques per a enriquir el debat i l'intercanvi entre investigadors en formació".

Hi participen 8 grups de recerca amb investigadors de 10 universitats espanyoles.

L'activitat ha sigut organitzada per l'Àrea de Coneixement de Didàctica de les Matemàtiques del Departament d'Innovació i Formació Didàctica.

Dins del Programa Estatal de Foment de la Recerca Científica i Tècnica d'Excel·lència.
Subprograma Estatal de Generació de Coneixement.
AEI-Agència Estatal de Recerca. Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Facultat d'Educació. Universitat d'Alacant

 

11/01/2018
CICLE TALLERS 2018 - INNOVACIÓ EN L'ENSENYAMENT DE LES MATEMÀTIQUES. Potenciant la comunicació Universitat-Centres escolars

Lloc: Seminari del Departament d'Innovació i Formació Didàctica

Facultat d'Educació

 

TALLER 1- Entorns de geometria dinàmica

Dies: 12, i 26 de març; 9, i 16 d'abril de 2018

Ponent: Fernando Arenas

 

TALLERS 2 i 3- Context i Matemàtiques (Problemes olímpics i Tallers de matemàtiques)

Dies: 5 de març de 2018; 7, 14 i 21 de maig de 2018

Ponents: Joan Pons, Fernando Arenas i Oscar Forner

 

TALLER 4- Dissenye experiments

Dies: 23 i 30 abril de 2018

Ponent: Carmen Aranda

TALLER 5 – Còmics i aprenentatge basat en problemes (ABP).

“Flipped classroom”: Invertir la classe de matemàtiques

Dies: 28 i 31 de maig de 2018

Ponent: Pedro A. Martínez

 

16/11/2017
XVI Certamen Universitari Arquímedes d'Introducció a la Recerca Científica

El treball fi de màster de  Juan Manuel González Forte titulat "“Resolución de tareas de comparación de fracciones por estudiantes de educación primaria y secundaria: el fenómeno natural number bias“, tutoritzat per la Dra Ceneida Fernández de l'àrea de Didàctica de la Matemàtica del Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant ha sigut seleccionat com un dels 25 millors treballs presentats i ha rebut un ACCÈSIT.

11/10/2017
TALLER D'ANIMACIÓ LECTORA

 

Aquest matí ha visitat el nostre departament l'escriptor de literatura infantil i juvenil Roberto Aliaga. Ha impartit un taller d'animació lectora en l'assignatura LITERATURA CASTELLANA INFANTIL I JUVENIL I ANIMACIÓ A la LECTURA, coordinada pel professor Ramón F. Llorens García.

Roberto Aliaga, assentat a Alacant, és un dels nostres autors més reconeguts. En 2017 va obtenir el Premi SM Barco de Vapor amb la seua obra Com arreglar un llibre mullat. En les nostres assignatures gaudim de moltes de les seues obres. Podem trobar més informació en el seu blog http://roberto-aliaga.blogspot.com.es/.

 

11/09/2017
XVI Certamen Universitari Arquímedes d'Introducció a la Recerca Científica

La Direcció General de Política Universitària (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport) ha convocat per a l'any 2017 el XVI Certamen Universitari Arquímedes d'Introducció a la Recerca Científica, amb l'objectiu de fomentar la incorporació dels joves universitaris a la recerca mitjançant la concessió de premis als millors treballs.

 

La convocatòria està dirigida a estudiants de grau i de màster excepte els següents: els qui hagen sigut finalistes en edicions anteriors del certamen, els qui estiguen cursant o hagen cursat prèviament ensenyaments de doctorat, els qui cursen el seu segon o posterior master i els qui participen per estudis de grau, enginyeria o arquitectura i tinguen una titulació prèvia equivalent o superior a aquestes.

 

Els guardons ascendeixen a 25 premis en metàl·lic, cadascun  dotat amb quantitats que oscil·len entre 2.000 i 8.000 € , 3 estades en centres de recerca del CSIC de dues setmanes de durada, 6 premis de 2.000 € per al professorat tutor i diversos premis d'entitats col·laboradores (Fundació ONCE i Fundació Vèncer el Càncer).

 

Els interessats a participar en el XVI Certamen Arquímedes, posseeixen de termini fins a les 15h de l'11 de setembre per a la presentació telemàtica de la documentació requerida, a través de la Seu Electrònica del Departament en l'adreça electrònica https://sede.educacion.gob.es en l'apartat corresponent a Tràmits i Serveis.

 

Per a més informació consulteu la web: https://www.mecd.gob.es/mecd/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/200483/ficha/200483-2017 o dirigiu-vos a la Coordinadora Científica en el correu electrònic arquimedes@mecd.es . En la web del Certamen estan disponibles els models dels documents a presentar.

15/05/2017
I CONGRÉS INTERNACIONAL. LES ALTRES LECTURES EN EL SEGLE XXI

Data de celebració: 2 i 3 de novembre de 2017

El segle XXI està cridat a significar un punt d'inflexió de conseqüències quasi imprevisibles en el món de la comunicació humana. La revolució de les eines electròniques no és solament un impacte de caràcter tecnològic, està marcant nous camins en  l'ús i aprofitament de la comunicació. La interacció comunicativa entre els diferents agents comunicadors comporta la definició d'un nou perfil d'accés a la comunicació, és a dir, d'un nou lector. Llegir en el segle XXI no és solament aplicar a les tecnologies de la informació i la comunicació el model seqüencial, directe i unilateral de la lectura basada en el vell model de la impremta. Les tecnologies demanen un lector capaç de reconèixer i interpretar missatges plurimedials o multimodals en els quals les opcions i possibilitats són cada dia més generoses i plurals. Llegir en el moment actual comença a ser ja una altra cosa.

04/05/2017
Professora Dra Laurinda C.. Brown. Graduate School of Education, Bristol, UK

 

Dilluns, 25 de setembre de 2017

Visita el Departament d'Innovació i Formació Didàctica. Universitat d'Alacant

Àrea de Coneixement: Didàctica de la Matemàtica

Seminari:

Relentless consistency and first lessons in mathematics teaching and learning

21/07/2017
Professora Dra. Claudia Lisete Oliveira Groenwald, Universidad Luterana do Brasil - ULBRA

 

Programa de Pos-Graduaçao de Ciències i Matemàtica- PPGECIM

Universitat Luterana do Brasil -ULBRA

Campus Canoas- Porto Alegre

 

Dimarts 18 de juliol de 2017

La professora Claudia L. O. Groenwald encapçala una comissió de la ULBRA visitant el Departament d'Innovació i Formació Didàctica- Àrea de Coneixement: Didàctica de la Matemàtica.

12/04/2017
Professor Dr. Jon R. Star. Harvard Graduate School of Education, USA

 

Dilluns 5 de juny de 2017

Visita el Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d'Alacant

Àrea de Coneixement: Didàctica de la Matemàtica

Seminari:

- Learning to observe: Using video to improve preservice teachers ability to notice

- Providing support for student learning: Recommendations from cognitive science for the teaching mathematics

12/04/2017
CICLE TALLERS 2017 - INNOVACIÓ EN L'ENSENYAMENT DE LES MATEMÀTIQUES. Potenciant la comunicació Universitat-Centres Escolars

Lloc: Seminari del Departament d'Innovació i Formació Didàctica. Facultat d'Educació

 

 

TALLER 1- Entornos de geometría dinámica

Data: 8 i 15 de maig de 2017

Ponents: Fernando Arenas i Joan Pons

TALLER 2- Contexto y Matemáticas

Data: 22 i 29 de maig de 2017

Ponents: Francisco Arévalo, Gregorio Morales i Carmen Aranda

TALLER 3- Problemas olímpicos

Data: 1 de juny de 2017

Ponents: Oscar Forner, Joan Pons i Fernando Arenas

12/04/2017
Professora Dra. Helena Wessels. Department of Curriculum Studies, Faculty of Education. Stellenbosch University, South Africa

 

Dimecres 8 de març de 2017

Visita el Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d'Alacant

Àrea de Coneixement: Didàctica de la Matemàtica

Seminari:

- Preparing prospective teachers to teach mathematics for understanding the Stellenbosch context.

28/04/2016
Materials de suport al TFG

La biblioteca ha organitzat una sèrie de materials de suport al TFG amb l'objectiu de reforçar les competències adquirides pels alumnes en els nivells anteriors de les CI2 i complementar-les. Aquests materials estan orientats a l'elaboració del TFG i ofereixen eines i pautes que els facilitaran aquesta labor.

En l'enllaç següent hi ha tota la informació http://ua-es.libguides.com/apoyotfg

 

 Ubicació: Nou edifici Facultat d'Educació

                Despatx 0702P1022


 


 

Departament d'Innovació i Formació Didàctica


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464